Az Angular 2 hivatalosan is FINAL állapotba lép


#1

Nagyon örülünk a bejelentésnek, miszerint az Angular 2 hivatalosan is 1.0 állapotba lép.
Fél éve kezdtünk el foglalkozni az Angular 2-vel. Szeptember közepén adtuk át tesztelésre első Angular 2-vel készült, tabletre optimlazált megoldásunkat egyik ügyfelünknek.

Az eddigi tapasztalataink szerint elég meredek a betanulási görbéje, különösen, ha tényleg jól akarjuk használni. Utólag azt mondom, bőven megérte. Korábban leginkább Google Web Toolkit-es (#GWT) frontend fejlesztéseink voltak. A széles támogatottság, a kód menedzselhetősége, a tipusosság és a tesztelhetőség miatt esett arra a választás.

Az IneTrack GPS Nyomkövetés rendszer mögött egy összetett backend dolgozza fel a beérkező pozíciókat. Különféle szűrések és okos algoritmusok segítenek megtippelni, hogy pl. az autó épp dugóban áll, parkol és csak a GPS szórása miatt “sodródik” vagy egy targonca rakodik épp. Sok az event alapú kommunikáció is, amikor egy beérkező trigger hatására a felhasználó felületen különböző eseményeknek kell történnie. Ehhez olyan megoldást akartunk választani, ami hosszú távon támogatja a minőségi fejlesztést.

Az Angular 1 sok szempontból visszalépés lett volna. Az Angular 2 végre nyújtja a GWT funkcióinak nagy részét, és még sokkal többet is. Fő előnye szempontunkból a komponenes alapú felépítés.

Az IneTrack új funkciói Angular 2-ben készülnek.

Frontend stack: Angular 2, Covalent, Angular 2 Material (+ Polymer elemek), ng2-redux.


#2

Érdekes módon az Angular 2 gihub repójában a Angular 2 Final milestone még nincs lezárva, gyakorlatilag kiadták az RC7-et finalkét. :slight_smile:
Ami persze nem von le a framework értékéből. Tapasztalatunk szerint már elég rég óta nagyon stabil a kód. Az RC-k alatt már csak pár breaking change volt, amiket könnyen lehetett érvényesíteni a kódunkban.


#3

Gyakorlatilag a mai nappal az angular 2 tenyleg stable es teljes ertekukent hasznalhato.

Lenne kedvetek eloadast tartani a tapasztalatokrol ? Esetleg a kodot vagy egy ahhoz hasonlo sample-t megosztani githubon ?


#4

Szia @burib, igen tervezzük, hogy egy részét megosztjuk githubon. Van nagyon jó példánk

  • leaflet használatára típusosan (meglepően egyszerű volt, és szépen együttműködik)
  • Polymer elemek használatára (leírás)
  • és ami a legkomplexebb, de nagyon megéri, Redux használatára.

Szívesen tartunk belőle előadást is, persze.


#5

egyebkent typescript, es6 vagy dart mellett dontottetek az angular2 kapcsan ?


#6

Typescript. Egyelőre ahhoz van a legtöbb segítség mindenfelé, és ráadásul nagyon tetszik a típusosság mellett a rugalmassága is :slight_smile: