Hogyan követhetnénk nyomon lovakat?

Sziasztok!

###Érkezett egy megkeresés, miszerint lovakat szeretnének nyomon követni.

A probléma ott adódik, hogy a lovak szabadon kóricálnak a természetben, erdőben, akár hónapokig is, és olyan nyomkövetésre lenne szükségük, ahol max havonta egyszer kell újratölteni a készülékeket, ennél gyakrabban nem tudnak ránézni az összes lóra.

Valamint olyan területen vannak a pacik, ahol nincs áram, tehát az is érdekli őket, hogy van-e valami napelemes töltéses megoldási lehetőség - mennyi időbe telik pl újra feltölteni a trackereket, illetve hogyan is működhetne ez, ha mi szeretnénk megcsinálni.

Várom az ötleteket és megvalósítási javaslatokat (a lehető legrészletesebben), köszi!

@Zoli

Hello,

napelemes és egyéb alternatív töltési módszer ebben a szegmensben még nem létezik. Konténer nyomkövetők esetén találkoztunk már egy-két napelemes megoldással, de nincs még tapasztalatunk ilyen nyomkövetőkkel.

Pontosan be kéne azonosítani a problémát, nem hiszem, hogy a lovak hónapokig szabadon vannak, bár ehhez a területhez nem értek. Valamit csak esznek, isznak vagy akár estére is bezárják őket. Vagy vad lovakról van szó? :slight_smile:

Volt korábban egy felhasználónk, aki egy androidos eszközt erősített a követni kívánt szarvasmarha “nyakörvére” és ezzel a módszerrel oldotta meg a nyomkövetést. Hasznos funkció ezeknek az ügyfeleknek a geokerítés is, amikor jelzést küld a rendszer, ha az állat elhagyta az előre kijelölt területet.

Iparilag kiforrott megoldás nem létezik szerintem, mindenképp valami alternatív, egyedi megoldás javasolt. Ki kell kísérletezni, hogy mi működik a gyakorlatban és kompromisszumokat kell kötni az elérhető technológiákkal.

Állítólag vadon vannak tartva szabadon, mennek ide-oda, és néha eltűnik egy-egy.

Pontosan én sem értem, de felhívhatom az illetőt, és meginvitálhatom ebbe a beszélgetésbe, hátha ő pontosabban le tudja írni.

Sziasztok!

Keresgéltem és találtam olyan megoldást amit te is írtál Pityu. Nagyobb állatoknál alkalmazzák, tehén, ló, teve amit csak szeretnél. A tracker alapból fel van szerelve egy nagyobb akksival, aminek az utántöltését a nyakpánton lévő kis napelemek végzik. Mivel az lenne a lényeg, ha elkóborol az állat, legyen esély megtalálni, így szerintem elég ha naponta csak párszor küld be pozicót a tracker. Ebben az esetben akár a legkisebb akksival szerelt eszköz ( ami nem is olyan kicsi: 5000 mAh) is 200 - 400 napon keresztül felöltés nélkül üzemelhet. Továbbá vízálló, és ha valaki levágja a nyakpántot az állatról, arról SMS-t kap a gazdája, szóval védelmi funkciókat is ellát.


2 kedvelés

Érdemes lenne nekünk is beszerezni és tesztelni egy ilyet, mit gondoltok?