Hogyan veszem észre a riasztást a mobilomon, ha lopják a kocsimat?

Sziasztok!

Nemrég szereltettem be az autómba gps nyomkövetőt, amin beállítottam a GEO fence funkciót az otthonom körüli utcákra, ahol parkolni szoktam. Így most riasztani fog az IneTrack rendszere, ha gyújtást kap az autó ezen a területen belül. Eddig szuper!

Az a kérdésem viszont, ha tegyük fel illetéktelen ember ad rá gyújtást éjszaka, amíg én alszom, hogyan fogom észrevenni a riasztást? Ugye ez a riasztás emailben jön. De a többi, kevésbé fontos éjszakai e-mail-re nem szeretnék felébredni…Tudom, hogy ezt nem az IneTrack rendszerében lehet állítani, de van valami tippetek, hogyan tudnék az IneTracktől érkező emaileknek a többitől különböző jelzést állítani? Köszönöm!! :blush:

1 kedvelés

Hello!

Természetesen van módja. Kicsit trükkös, de be lehet állítani, legalábbis GMAIL fióknál, hogy egyes üzenetek máshogy jelezzenek.

Ehhez a következőt kell tenned:

 1. Létre kell hoznod egy szűrőt és egy címkét a Gmail-ben.
  Állítsd be az e-mailt, amiről a riasztást kapod valamilyen “címkére”. Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy létrehozol egy szűrőt, meg egy új címkét a gmail webes felületén, és beállítod, hogy minden levél, ami arról a címről jön, kapja meg azt a címkét (ennek a neve bármi lehet)

 2. Ha ez megvan, szinkronizáld a GMAIL appod a mobiltelefonodon
  Tulajdonképpen csak indítsd el, elméletileg azonnal tudni fogja, hogy lett egy új címe, ha mgésem, kis idő elteltével már ott is megjelenik.
  Menj be az app beállításaiba (bal felső sarokban a menü, majd legörgetve a beállítások), majd válaszd ki a fiókot, amihez a beállítást alkalmazni akarod. Kicsit lejjebb találsz most egy olyan lehetőséget, hogy “címkék kezelése” vagy “manage labels”. Ebben keresd ki a nem rég beállított új címkét, nyomj rá, szinkronizáld az üzeneteket (legalább egyszer manuálisan).

 3. Állíts be külön értesítést
  Ugyanitt be tudod állítani a címke értesítéseket, vagy “label notifications”-t. Állíthatsz be külön hangot, rezgést, és azt is, hogy tényleg minden új ilyen címkéjű levélnél így jelezzen a telefonod.

Szerintem ez az egyik, viszonylag egyszerű módja, hogy valahogy külön válaszd az e-mail riasztásokat minden mástól. :slight_smile:

@Zoli

Szia Zoli!

Húú ennek nagyon örülök, köszönöm! Be is állítottam, kíváncsi leszek rá, hogy működik!

1 kedvelés

Sziasztok!

Beállítottam a telefonomon az értesítéseket úgy Zoli, ahogyan leírtad, de még nem érzem tökéletesnek a rendszert.
Kapok értesítő e-mailt, jelez is a telefonom, de csak akkor, ha hangos üzemmódban van. Olyan megoldásra lenne szükségem, ami akkor is hangosan riaszt, ha pl. alszom és amúgy néma üzemmódban van a telefonom, hogy ne riasszon fel más lényegtelen email (vagy más notification)… Tudtok erre megoldást? Ja igen…Samsung s6 telefonon kellene a segítség. Köszönöm!

Hello!

Pár hetes keresgélés után sem kaptam választ semmilyen androidos fórumon, hogy ezt hogyan lehetne így kivitelezni. Be lehet másmilyenre állítani az értesítést, de hogy egy konkrét e-mailt átengedjen akkor is, ha le van némítva - szerintem sajnos nem lehet megcsinálni. :frowning:

Szia Zoli! Értem, hát sajnálom. Köszönöm az utánajárást! :relaxed:

1 kedvelés

thanks my issue has been fixed.

thanks for the awesome information.