IneTrack és Pokemon GO

Megérkezett a nyár, megérkezett az év talán legjobban várt interaktív, kiterjesztett valóságon alapuló játéka, ami nem más mint a Pokemon GO. Valószínűleg sokak gyerekkorában volt meghatározó élmény a Pokemon, ami Magyarországon 2000 augusztusában került vetítésre. Később, és korábban is, számos játék látott napvilágot, mely mind-mind a Pokémonok elkapásával és azok virtuális harcba bocsájtásával foglalkozott - de ilyen játék, mint most, még nem volt a piacon.

A Pokémon GO-t a Niantic Games fejlesztette és már nagyon sokan várták, hogy végre megjelenjen - köztük az IneTrack csapat pár fanatikus vagy épp csak nosztalgiázni vágyó csapattagja, így érkezünk el cikkünkhöz, mely egy kicsit a Pokémonokról szól, egy kicsit pedig arról, milyen lehetőségek vannak az IneTrack és a Pokémon GO összekapcsolására - merthogy van rá lehetőség.

A Pokémon GO

A Pokémon GO szól, hogy ne lepődjünk meg, ha nekimegyünk majd különböző tereptárgyaknak a játék során
Szerezd meg hát mind!

A játék fő célja a Pokémonok (A Zsebszörnyeteg szó angol rövidítése, Pocket-Monster) elkapása, csakhogy ezúttal a való világban kell sétálgatnunk és elkapnunk a kis állatkákat, majd a fontosabb pontokon található Pokémon Termek (Pokemon Gym)gazdáival kell versenyeznünk, hogy ki a jobb tréner. A játék a google maps-et veszi alapul, abból szed ki minden információt és minket helyez be főszereplőként a virtuális térképre, ami tényleg a körülöttünk lévő világot ábrázolja, nagy pontossággal.

Egyszerűnek hangzik és igazából az is, de amiben nagyszerű a játék, az az, hogy számítógépek előtt ülő gyerekek (és felnőttek) százezreit kényszeríti rá a játék, hogy naponta kilométereket sétálva tegyenek az egészségükért. Merthogy bizony ahhoz, hogy a Parlament előtt kóborló Pidgey-t (az egyik pokémon) elkapjuk, ahhoz oda kell sétálni, meg kell keresni és elkapni - és ha már arra felé sétálunk, a játék útközben minden a környéken található érdekességet bemutat. Mint játékos, most már biztosan többet tudok az V. kerületben megbúvó apró kis szobrokról, mert azok mind benne vannak a játékban, így egyszerre sétáltat a játék és okít is.

A budapesti Corvin-negyedben álló szobor nevét eddig például nem tudtam, de már büszkén mesélhetem az újonnan arra járóknak, hogy pontosan mi az

IneTracker bevonás

A játék a GPS pozíciónkat használja arra, hogy körbesétáltasson minket a játékban. Minthogy mi nyomkövetéssel foglalkozunk, természetesen egyből kíváncsiak lettünk, vajon hogyan tudnánk kihasználni a rendszerünk nyújtotta lehetőségeket az eredményesebb Pokémon vadászat céljából.

Az például egyértelműen látszik, hogy bármikor büszkén mutogathatjuk majd a barátainknak, hogy merre jártunk a vadászat során.

Éjszaka más típusú Pokémonok jönnek elő, így hát nem árt gyakran kimozdulunk
Csakhogy ennél többre is használhatjuk a rendszert. Az IneTracker segítségével például bármelyik pozíciónkból küldhetünk a rendszernek egy markert, aminek a nevével jelezhetjük, hogy hol kaptunk el valamilyen Pokémont a nap melyik szakaszában - ez később nagyban segíthet abban, hogy pontosan vissza tudjunk menni azokra a helyekre, amiket előző nap bejárva eredményes volt a vadászatunk és pontosan tudhatjuk, mire számítsunk ott.

Meg is oszthatjuk ezeket ismerőseinkkel (egyelőre csak képekben, illetve ha több felhasználó egyszerre látja az adott fiókot, akkor bármikor megnézheti a markereket). Ha például felépítenek a játékosok egy közösséget, ez egy nagyon egyszerű módja a megosztásnak, amiből mindenki profitálhat, hisz csapatban játszva természetesen eredményesebbek leszünk és gyorsabban fejleszthetjük magunkat és Pokémonjainkat. Akár egy térképet is létrehozhatunk, amin megnézhetjük, merre járnak épp a Pokémon trénerek és összetalálkozhatunk velük - mert a közösség építés mindig hasznos és élvezetesebb, mint egyedül járni a várost.

A POI-k segítségével akár területekre is oszthatjuk a várost, és mindegyikről megadhatjuk, mit találtunk ott - ezt megint csak elmondhatjuk és megmutathatjuk barátainknak. Mivel a Pokémon GO eléggé akkumulátor-igényes játék, ezért jobb, ha nem tartjuk folyton bekapcsolva, de ha kapunk egy figyelmeztetést e-mailben arról, hogy beléptünk egy területre, ahol korábban mondjuk elkpatunk egy Charmandert (az egyik kezdőpokémon, amúgy igen ritka), akkor megállhatunk egy pillanatra és körbenézhetünk.

A Magyar Nemzeti Múzeum területén sok pokémonnal találkozhatunk - és ha már ott vagyunk, rengeteg szoborról és különlegességről tanulhatunk csak azzal, hogy a parkban sétálgatunk

A felhasználási lehetőségek adottak. Ha te is Pokémon vadász vagy és szívesen segítenél másoknak, vagy másokkal együtt vadászva járnád a várost, ne habozz. Telepítsd az IneTrackert, szólj hozzá, milyen ötleteid vannak a felhasználásra és együtt megszerezzük mind!


Ha segítség kell a program letöltéséhez, írj bátran. Ha ötleted van, hogyan lehetne használni a rendszert (például egy olyan térkép létrehozásával, ami mindig mutatja, hogy melyik tréner épp hol jár - meg tudjuk csinálni), ne habozz.


Még néhány kép a játékból:


IneTracker: IneTracker alkalmazás

Így használd az IneTrackert a megosztásra:

A tökéletes tréner-követéshez három dologra lesz szükséged.
 1. IneTracker alkalmazás (letöltés)
 2. app.inetrack fiók
 3. IneTrack Mobile alkalmazás (letöltés)

 1. IneTracker alkalmazás
  Töltsd le az alkalmazást androidos okostelefonodra. Engedélyezd a hozzáférési kérelmeit és telepítsd. Indítsd el, majd regisztrálj egy fiókot a valós e-mail címeddel. A jobb felső sarokban indítsd el a követést, ha magától nem tenné (zöld gomb: bekapcsolt - szürke gomb: offline).

 2. app.inetrack fiók
  Lépj be a www.app.inetrack.com oldalra azzal az e-mail címmel, amit regisztráltál. Ha ez megvan, oszd meg a trackeredet az inepoketrack@gmail.com felhasználóval. (Hogyan tudom megosztani a trackeremet?) Azért fontos az egész trackert - és nem csak a pozícióját - megosztani, mert így látja a másik fiók a beküldött “jelzőket”. Ha megosztottad, lépj ki ebből a fiókból (így később be tudsz lépni a másikkal :slight_smile: ).

 3. IneTrack Mobile alkalmazás
  Töltsd le az alkalmazást a mobilodra. Ezzel az alkalmazással látod az összes olyan tracker pozícióját, ami meg van osztva az InePokeTrack felhasználóval. Hogyan? Indítsd el, majd lépj be a következő fiókba:
  e-mail: inepoketrack@gmail.com
  jelszó: inepoketrack
  A fiókban nyugodtan adj hozzá POI-t (Point of Interest, vagyis pokémon lelőhely) de kérlek, a jelszót semmi esetre se változtasd meg. Egyrészt, ez visszaélés lenne a játékkal, másrészt, a jelszót gond nélkül vissza tudjuk állítani.

Ha ezeken a lépéseken végigmész, akkor a mobiltelefonodon látnod kell a többi trainert az IneTrack Mobile-ban. Fedezd fel, kit/mit merre találsz! :slight_smile:


Hasznos lehet:

 1. Az IneTracker folyamatosan nézi a pozíciódat. Kapcsold ki, amikor nem pokémont vadászol, ellenkező esetben minden más játékos látja majd, hogy éppen merre vagy a nap 24 órájában.
 2. Jelölő (marker) lerakása: Az IneTrackerben jobb oldalon felül van egy lenyíló menü (3 pont). Nyomj rá, majd a legfelső opciót válaszd ki (send event, vagy esemény küldése). Az esemény típusa legyen MARKER, az értéke pedig a pokémon neve, amit ott fogtál. Küldd be, és a rendszer (és a többi tréner) már tudja is, mit fogtál el épp.
 3. Lehetőség van POI-k megadására a rendszerben. Itt területeket jelölhetsz ki, például GYM-ek, vagy pokémonok élőhelyét. Csak olyat rakj oda, ami fontos és kapcsolódik a témához.
 4. Ha vadászol és fut az IneTracker, ne lepődj meg, ha rád talál valaki. :slight_smile:
 5. Ha az app.inetrack.com oldalon belépsz a feljebb megadott fiókba, átmozgathatod a trackeredet a megfelelő csoportba, hogy a csapatod tagjai közt légy.
 6. A sárga színen már dolgozunk :wink:

Végezetül, reméljük örömöd leled majd a hely és pokémon megosztásban.

Ha nem tudod, hogyan kell valamit megcsinálni a programokkal, nézz körül itt a fórumon. :slight_smile:

Sok sikert és szerezd meg mind!

Bármilyen kérdéssel kapcsolatban írj itt a fórumon ehhez a témához, vagy a hello@inetrack.hu címre. Az IneTracker használatából adódó esetleges problémákért (például, hogy olyan is megtalálhat miközben vadászol, akit nem szeretnél) nem vállalunk felelősséget. Saját felelősségre, csak Pokémon GO-zásra használd.
@Zoli