Kövesd a motorod!

Sokszor felmerült már az a kérdés, hogy motorokba lehet-e nyomkövetőt szerelni. Természetesen lehet, ennek a részleteiről olvashatsz most. :slight_smile:

Trackereink közül az erre legalkalmasabb eszköz jelenleg a Teltonika FM 1120-as.

A nyomkövető, méretét tekintve (65x56.6x18.9 mm), könnyedén elfér a motor műszerfalában. Működését illetően nem különbözik egy bármilyen más gépjárműbe beszerelt trackertől.

Ha motorba szeretnél nyomkövetőt, akkor érdemes egy-két dolgot mérlegelni.

Amennyiben ritkán jársz motorral, fontos tudnod, hogy a tracker alvó állapotban is (minimálisan) meríti az akkumulátort. Ha hosszabb útra indulnál, emlékezz, hogy ez is befolyásoló tényező az aksi töltöttségét illetően.

Jó, ha körvonalazódik az is, hogy pontosan miért szeretnél nyomkövetőt a motorodba. Az útvonalaidat szeretnéd látni, vagy esetleg lopásvédelem a cél? Az utóbbi esetében igénybe veheted a Geofence funkciót, amely riasztást küld, ha elmozdul a motor az előzetesen kijelölt területről. Nem árulok zsákbamacskát, ha elmondom, hogy a tolvajok manapság már sokkal felkészültebben állnak neki egy motor ellopásának, mint régen. Jó felkészülni az eshetőségekre, pl. nem egy olyan esetet ismerünk, amikor az illető először GPS jel zavaróval hatástalanította a nyomkövetőt, majd könnyedén ellopta a motort. A maximális biztonság érdekében így javaslom, hogy több oldalról is biztosítsd be a járművedet, erre többek között itt is találsz tippeket.

Ha bármilyen egyéb kérdésed, vagy észrevételed van a motorok nyomkövetésével kapcsolatban, írj nekünk kommentben!