Segítség, táborozik a gyerekem!

Segítség, táborozik a gyerekem!

Eljött a nyári szezon, itt a táborozások ideje. Sok szülő - talán idén először - engedi el a gyermekét egy- vagy több hetes táborba annak a tudatában, hogy távolléte alatt csak minimális lehetőségük lesz kommunikálni egymással. Nem egy megkeresés érkezett már be hozzánk tavasz végétől, hogy van-e olyan megoldásunk, ami mobiltelefon hiányában is megfelelő, ha a gyermek hosszabb időre külföldre utazik. Az alábbi cikkben egy már a Drónok harca cikkből ismert eszközünket mutatom be röviden.

A MeiTrack MT90-es belföldön és külföldön egyaránt alkalmas. Kisméretű, akár a gyermek zsebében elfér, vagy nyakpántra is rögzíthető. Belső akkumulátorral kb. 14 órán át működik, így csak esténként kell töltőre rakni.

Az eszköz könnyen kezelhető, a legfontosabb, hogy folyamatosan be legyen kapcsolva. Ezt a gombot a nyomkövető _bal oldal_án találod.
A beépített hangszóró és mikrofon segítségével gyakorlatilag Walkie Talkie-ként is használható, hiszen a közepén található gomb segítségével hívást is tud fogadni az eszköz.

A telefon alatt egy (SOS) gomb található, amely segélykérés jelzésére alkalmas. Az SOS gomb használata akár igény szerint variálható is, pl. megbeszélhetitek a gyermekeddel, hogy bizonyos időközönként nyomja meg egyszer az SOS gombot, s te ebből fogod tudni, hogy minden rendben van. AZ SOS gomb lenyomásával automatikus email megy ki a beregisztrált e-mail címre, de külön kérésre SMS-t is tud küldeni egy megadott telefonszámra.

Mivel a táborok általában a nyár leteltével véget érnek, leginkább a három hónapos előfizetésünket ajánlom ebben az esetben. Az előfizetést a későbbiekben évente csak erre az időszakra is megújíthatod.

Minden táborozó gyermeknek és – emiatt talán egy picit aggódó - szülőnek szép nyarat kívánunk!

1 kedvelés