Üzemanyagmérés kapacitív üzemanyagszondával

Kapacitív üzemanyagszonda beszerelését 3,5 tonnánál nagyobb járműveknél ajánljuk.

A kapacitív elven működő szondát az üzemanyagtank megfúrásával helyezik el a gépjárműben.
A kapacitív szonda működéséről részletek a videóban.
Beszerelése olyan járművekbe lehetséges, ahol a tank felülről szabadon hozzáférhető. Pontosságát nagymértékben befolyásolja a kalibráció és a jármű típusa.

Ahhoz, hogy pontosan meg tudjuk mondani, lehetséges-e a gépjárműbe kapacitív szonda beépítése, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot.

A szonda megrendeléséhez le kell mérni a tankot, mert az üzemanyagszondát méretre vágva tudjuk megrendelni a gyártótól (pl.: Dataqua).
A tanksapkát eltávolitva egy pálcát kell elhelyezni a tankban, hogy “koppanjon” a tank alján, majd meg kell jelölni a pálcát ott, ahol kilóg a tankból. Az így kapott hosszadatot centiméterben küldd el részünkre a hello[kukac]inetrack.hu e-mail címre.

A kalibrálás a beszereléskor történik. Ahhoz, hogy szervizpertnerünk megfelelően tudja kalibrálni az eszközt, az alábbiak szerint kell eljárni:

  • Lehetőség szerint a beszerelés után szabad ég alatt kell tankolni, hogy beérkezzenek a pozíciók.
  • A teljesen üres üzemanyagtartályt kb. 10 lépésben kell feltölteni egyenlő mennyiségű üzemanyaggal (minél több lépésben történik a feltöltés, annál pontosabb adatokat kapunk).
  • Minden feltöltés után 1 percet várni kell, majd gyújtást kell adni a járműnek kb. 1 percig, ezután levenni a gyújtást, újabb 1 percet várni. Ezt kell ismételni a tank teljes feltöltéséig. Az utolsó tankolás után is kell gyújtást adni.

A beállításokhoz az alábbi adatokra van szükségünk.

  • a tank össztérfogata
  • hányszor és pontosan hány literrel töltötték fel a tankot

A szerelő mindezt elvégzi, csupán a kalibráláshoz megfelelő körülményeket kell számára biztosítani.