Drónok Harca – avagy hogyan követhetem a drónomat?


#1

Az elmúlt években számtalan felhasználási lehetőségről hallhattunk a drónokkal kapcsolatban. Legutóbb egy ismerősöm az esküvői fotózás alkalmával vetette be a készüléket, arra hivatkozva, hogy a több száz fős vendégsereg minden tagjáról készülhessen fotó.

De mi a helyzet akkor, ha a drónt olyan helyen használjuk, ahol könnyen elkeveredhet? Nem rég egy ügyfelünk azzal keresett meg minket, hogy a drónjára szeretne nyomkövető készüléket szerelni. A drónt gyakorta magával viszi az erdőbe, ahol nem egyszer jelentett már problémát az elkallódott eszköz felkutatása. Megoldásként egy nyomkövető beszerzését tűzte ki célul, amellyel folyamatosan láthatja a drón pillanatnyi pozícióját. A következő pár sorban ennek az adott esetnek a gyakorlati kivitelezéséről olvashattok.

Erre a célra a legalkalmasabb eszközünk a Meitrack MT 90-es, amelyet eredetileg személykövetésre ajánlunk.

Az eszköz mindössze 65 gramm, így a súlya nem jelent problémát a drónra való rögzítésben. Csepp és por álló tokban van, emiatt erdőben is ideális. Belső akkumulátorral rendelkezik, amely 14 órán át működik, ezért egy egész napos út esetén érdemes közvetlenül indulás előtt feltölteni. Mint minden más GPS nyomkövető, ennek az eszköznek is szüksége van térerőre az adatok küldéséhez, a pozíciókat viszont e nélkül is folyamatosan rögzíti. Amennyiben az erdőben elveszítenénk a drónt, a telefonunkra letöltött IneTrack Mobile alkalmazáson nyomon követhetjük, hogy merre van éppen (ehhez érdemes olyan helyre mennünk, ahol van térerő).

És hogy mit lehet csinálni egy drónnal az erdőben? Te mit gondolsz? Az ötleteket szívesen várjuk! :slight_smile:


Segítség, táborozik a gyerekem!
#2

#3