Tracker szerelés CAN Bus adapterrel

Múlt héten belefutottunk egy problémába CAN busz szerelés közben. Ezt leírjuk, hogy meglegyen az utókornak és más is tanulhasson belőle.

A CAN busz olvasóról azt kell tudni, hogy egy olyan kiegészítő eszköz a nyomkövető eszköz mellé, ami lehetővé teszi nagyon sok, az autóban fellelhető digitális jel feldolgozását és értelmezését, hogy aztán az IneTrack felületén megjeleníthessük. (További információk a CAN buszról)

Miután megvásárolták az eszközt, szervizpartnerünk beszerelte a trackert és a CAN adaptert egy Fiat Ducato-ba. A beszerelés megtörtént, minden kábel a helyén volt - de az eszköz mégsem működött, nem küldött pozíciót, se a várt adatokat.

Mivel a járműnek időre kellett mennie máshova, a szerelés félbemaradt. Ezután ellenőriztük az eszközt, diagnosztizáltuk, de nem sikerült távolról megoldani a problémát. Felvettük a kapcsolatot az eszköz gyártójával, aki új szoftvert küldött a csere eszköz beállításához.

A csere eszköz beszerelésekor mi is csatlakoztunk a szerelőhöz és együtt szereltük ki a régi trackert, beépítettük az új nyomkövető eszközt és adaptert az autóba, diagnosztizáltuk, és működött.

Mint kiderült, a tracker és a hozzá tartozó CAN adapter az adott Fiat Ducato típusú járműhöz valamiért hibás firmware-rel volt ellátva.

A lényeg, hogy megoldottuk a problémát, és ügyfelünk végre élvezheti a CAN-es nyomkövetés minden előnyét.

Ha hasonló probléma lép fel nálad CAN buszos szerelés közben, keress meg minket nyugodtan, mi biztosan nem hagyjuk annyiban a dolgot és utánajárunk a problémának!
Ha így világít/villog pirosan a CAN, akkor már közel jársz a megoldáshoz: