A mobiltelefonos nyomkövetés előnyei


#1

Jelen évtized vitathatatlanul az okostelefonok és okoseszközök korszaka.

A GPS Nyomkövetés is egyre fontosabb szerepet játszik hétköznapjainkban.

Ma már szinte minden okostelefonban, legyen az Androidos telefon, vagy iPhone, található GPS alapú helymeghatározásra alkalmas vevőegység.

Ezt az eszközt használja rengeteg alkalmazás a telefonokon, akár a Facebook messenger, de még a kameránk is, vagy a különböző térképszoftverek. Az IneTracker is a GPS vevő segítéségével határozza meg a telefonod helyzetét, pont úgy, mint egy autóba szerelhető nyomkövető egység.

Mivel ez a technológia már alkalmas a megbízható, napi szintű használatra, ezért elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy ügyfeleinket és az érdeklődőket arra biztassuk, hogy beszerelhető eszköz helyett használják androidos nyomkövető alkalmazásunkat, az IneTrackert.

A következőkben pontokba szedve felsoroljuk, hogy melyek a mobiltelefonos illetve a nyomkövető eszközös nyomkövetés előnyei és hátrányai.

 • A mobiltelefonos nyomkövetés előnyei
 1. előny: Saját eszköz
  Okostelefonos nyomkövetés esetén nem kell nyomkövető eszközt vásárolni, hiszen az eszköz már kéznél (sőt, kézben) van. Ha már úgy is van egy drága eszközöd, használd ki, amit tud!
 2. előny: Többszörös tracker
  Egy tracker több járműben is használható, hiszen magunknál hordjuk a telefont, így nincs a járműhöz kötve. Ha akarod, egyszer személygépjárművet követsz vele, máskor a munkahelyi (céges) autót, de ugyanígy követheted a délutáni kocogás útvonalát vagy gyereked hazaútját is.
 3. előny: Naprakész
  Az android alkalmazásokat sokkal könnyebb karbantartani és fejleszteni, mint egy autóba már beépített, korlátolt dolgokra képes nyomkövető eszközt. Nem jelenthet gondot elméletben kiegészíteni egy nyomkövető alkalmazást egy e-mail küldő funkcióval, vagy azzal, hogy lezárja magát a telefon, ha egy adott területből kiér - ellenben egy autóba szerelt tracker sosem fog nekünk fényképet küldeni arról, hogy hol van, hiába is szeretnénk.
 4. előny: Virtuális tracker
  A mi rendszerünkben csak fiókot vásárolsz, de az nincs telefonhoz kötve. Új telefont veszel? Jó! Ugyanúgy fog működni rajta az IneTracker, mint a korábbi változaton, sőt, talán még jobban is!
 5. előny: 3 hónap ingyen
  Az IneTracker GPS nyomkövetés program használatával 3 hónapig 1 felhasználónak ingyenes a használat, és ez a három hónap akárhányszor meghosszabbítható.

 • A mobilos nyomkövetés hátrányai
 1. nem nyer ki adatot
  A telefon nincs hozzákötve az autóhoz, így nem tudhatja, éppen mennyi üzemanyag van benne, vagy milyen erővel nyomják a pedált, nem tud CAN-es adatokat olvasni (bár később, modernebb autóknál akár már ezt is ki lehetne olvasni vezetéknélküli hálózaton keresztül)
 2. A mobilos nyomkövetés mindig csak annyira jó, mint a telefon!
  Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy bizony egy jobb telefon jobb útvonalat eredményez. Pontosabb a vevője, nagyobb a memóriája, gyorsabb a feldolgozási képessége, tehát szebb és jó útvonalat produkál. Egy középkategóriás okostelefon már jó útvonalat fog kiadni.

 • A beépített GPS nyomkövető eszközök hátrányai
 1. Beszerlést igényel
  Egy GPS nyomkövető eszközt nem egyszerű beszerelni, és ha nem szakember végzi a szerelést, rengeteg probléma adódhat. Ugyanakkor a szerelő munkája többlet költséggel jár, másrészt lehet, hogy épp nem érnek rá szervizpartnereink és eltolódik a szerelés ideje (bár 1 héten belül mindig be szoktuk szerelni). Ritka eset, de megtörténhet, hogy valamiért szakszerű bekötés esetén is nehézségbe ütközik a szerelő és olyankor a problémamegoldás hosszadalmas és bonyolult (akármennyire is szeretjük a kihívásokat, a felhasználót megkímélnénk a bosszúságtól).
 2. Tönkremegy
  Ugyan van az eszközökre 1 vagy 2 év garancia (csomagtól függően), mégis megtörténhet, hogy tönkremegy. Ha garancia időn belül, akkor az legfeljebb bosszúságot és kiesett útvonalakat okoz, de ha azon kívül, akkor újra meg kell vásárolni egy eszközt.
 3. Egy eszköz egy járműhöz elég
  Egy beszerelt eszközzel csak egy járművet lehet követni, míg telefonnal azt a járművet követjük, amelyiket szeretnénk, ráadásul ugyanannyi pénzből kétszer több telefont követhetsz.
 4. Kompatibilitás
  Egy eszközt vagy be lehet szerelni az autódba, vagy nem. CAN-adaptert viszonylag kevés autóba lehet hasznosan bekötni. Ha pont a te autóddal nem működik, akkor nem élvezheted az eszközök előnyeit.

 • A beépített GPS nyomkövető eszközök előnyei
 1. Részletes adatok
  Sok, részletes adat nyerhető ki velük az autóból, de hamarosan ugyanezt a telefonunkkal is ki tudjuk majd nyerni.

Reméljük, hogy ezek az érvek sikerrel meggyőztek arról, hogy a nyomkövetésre is nyugodtan és szívesen használd a telefonodat. Egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb, mint a beépített eszközök.

Ha sikerült meggyőznünk, akkor kövesd velünk a telefonod!
Innen töltheted le az IneTracker-t: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inepex.simpleclient&hl=hu

Ha érdekel, milyen fejlesztések várhatóak a közeljövőben az androidos/iphoneos nyomkövetés terén, akkor érdeklődj nálunk nyugodtan, vagy ha van valami ötleted, amivel még hasznosabbá lehetne tenni a programot, ne habozz megosztani velünk!


Miért vásárol IneTrackert egy halőr?
nem listázva: #2

listázva #3