Útvonal nyilvántartás

Az Útvonal nyilvántartás funkció látványos költség-kimutatások készítését teszi lehetővé, akár az egész flottádra egyszerre. Útnyilvántartás és kiküldetési rendelvény formanyomtatványokat generálhatsz autóidhoz és sofőrjeidhez, melyek exportálhatóak is.

Kattints a bal oldali beúszó menüben az Útvonal nyilvántartás funkcióra. Grafikonokon követheted a járművek és sofőrök által megtett utak költségeit, melyet az általad beállított norma (Ft / km) vagy a NAV norma alapján kalkulál a rendszer.

A Beállítások fülre kattintva megadhatod a járművek alapadatait, amelyből automatikusan norma fogyasztást generál a rendszer, továbbá a sofőrök személyes adatait is rögzítheted.

A Státusz adatok beállításával lehetőséged van az Útvonal nyilvántartás fül alatt az adott időszakra vonatkozó kezdő és záró kilométeróra-állás és/vagy üzemanyag-fogyasztás adatok megjelenítésére alul egy kis kártyán a Sofőr és Gépjármű adatok mellett.
(A sofőr adatai csak akkor jeleníthetők meg, ha azokat a Sofőr funkció alatt már beállítottad, a Kilométer-órallás pontos megjenítéséhez a Megtett út funkció használata szükséges, az Üzemanyag fogyasztás a rendszer ez alapján ki tudja számolni a megadott fogyasztási értékekből.)

utvonalnyilvantartas_Beallítasok2

A Beállításokban választható, hogy az útvonalaknál csak a dátum vagy a pontos kezdő és vég időpont is megjelenjen a lekérdezésben, valamint azt is eldönthetjük, hogy a az exportált dokumentumok fejlécében megjelenjen-e a pontos intervallum.

Az útvonal nyilvántartásban a jármű vagy a sofőr által megtett utakat és ezek norma szerinti költségét láthatod. Ha az adott címhez üzleti-partner (POI) is rögzítve lett korábban, ez is automatikusan kitöltődik, az utazás alapértelmezett céljával (pl. tárgyalás, látogatás, stb.) együtt, ami a Szerkesztés gombra kattintva az egyes útvonalaknál utólag módosítható, illetve a POI neve is szerkeszthető. Ezen a felületen van továbbá lehetőséged az egyes útszakaszokat magán utaknak megjelölni, elrejteni vagy összekapcsolni. Az exportálásba a céges és a magán utak is bekerülnek.

A Kiküldetési rendelvényben járműre és sofőrre is elvégezhető a szűrés, hogy a legmegfelelőbb lekérdezést kapd. A felületen automatikusan számolódik a kiválasztott autóhoz és útvonalhoz elszámolható költség és utazási költségtérítés.

Az Útvonal részletei fülön további adatok láthatsz az egyes útszakaszokhoz. Szűrést végezhetsz a meglátogatott üzleti partnerek (POI) alapján és az egyes utakhoz manuálisan is hozzárendelheted a sofőrt a csoportműveletek segítségével.

Az Útvonal nyilvántartás Excel, PDF és CSV formátumban exportálható a jobb felső sarokban található Export gombra kattintva, abban az összes megtett kilométert és a magánutak kilométerszámát külön számolja a rendszer. Az exportban is megjelenik a lekérdezett időszak kezdő és záró kilométeróra-állása.